Friday, May 17, 2024
HomeРегионКюстендилОбщинският съвет в Кюстендил ще поведе първото си заседание за година

Общинският съвет в Кюстендил ще поведе първото си заседание за година

 Местният парламент ще избира заместник председател

Първата за годината сесия ще проведе Общинския съвет в Кюстендил.  Предвижда се да бъде създадена временна комисия, която да проведе процедурата по избор на зам.-председател на местния парламент.В дневния ред е включена докладна записка за удостояване със „Почетен гражданин на град Кюстендил” на доц. д-р Петър Йорданов Атанасов.

Съветниците ще разгледат и гласуват годишен отчет за изпълнението на „Програма за управление на Община Кюстендил за периода 2019 – 2023 година“ за 2020 година.Ще бъде представен доклад за дейността на комисията по организиране на дейността и разпределяне на средствата от Общинския фонд за асистирана репродукция и лечение на репродуктивни заболявания на семейства и лица, живеещи на семейни начала в Община Кюстендил за 2020 година.

Ще бъде гласуван проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредба за условията, реда и критериите за финансово подпомагане на спорта в община Кюстендил.Съветниците ще обсъждат още представения годишен отчет за състоянието на общинската собственост и резултатите от нейното управление за миналата година, както и програма за управление и разпореждане с общинска собственост..

На сесията трябва да бъдат определени размерите на трудовите възнаграждения на кметовете на кметства в рамките на действащата нормативна уредба в община Кюстендил. При изчисляване на предложените възнаграждения е  даден ръст в размер на 130 лв. върху брутното възнаграждение на всеки.Най- високи заплати ще получават кметовете на селата Слокощица и  Копиловци, съответно  1278 лв. и 1 268 лв, следва Жабокрът с  1 239 лв и Ябълково с 1 142 лв.

Най- ниски възнаграждания ще получават кметовете на селата Николичевци и Ръждавица-  901 лв. и 822 лв.

Ще бъдат определени и разходите за чистота.

Дневният ред включва 27 точки.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular