Saturday, May 18, 2024
HomeРегионСанданскиОбщински съветник от Сандански черпи за годеж на Председателски съвет

Общински съветник от Сандански черпи за годеж на Председателски съвет

Общинският съветник Георги Батев почерпи за годеж с шоколадови бонбони колегите си на Председателски съвет в Сандански. Пред председателите на постоянните комисии в ОбС Батев съобщи официално, че е предложил годежен пръстен на любимата си. След почерпката и пожеланията Председателският  съвет обсъди кои докладни да влязат в дневния ред на редовно заседание в петък.

Председателят Николай Шаламандов съобщи, че има решения на ОбС-Сандански, върнати от областния управител за преразглеждане. Едното е за безвъзмездно ползване на помещение от Планинската спасителна служба в сградата зад Стария съвет, като мнението е, че трябва да има наем, макар и минимален. Върнато е и решение за гаражи на ул. “Асен Златарев”, построени преди години незаконно, като собственикът иска узаконяване.

Една от най-важните точки, които ще разгледат съветниците на сесията, е актуализация на бюджета. Ще бъде обсъдена и такса “смет” за учебните заведения в града, която е 50%, но училищните ръководства искат да бъдат освободени 100%. Засега това важи за училището в Катунци, но то е със статут на защитено.

Роска НОЦКОВА

 

RELATED ARTICLES

Most Popular