Sunday, May 19, 2024
HomeРегионБанскоГолямото завръщане: Огромни тапи в Югозапада, шофьори чакаха с часове

Голямото завръщане: Огромни тапи в Югозапада, шофьори чакаха с часове

Тапи по основните пътища в Югозападна България се образуваха в неделния ден заради огромният поток завръщащи се от почивка нашенци.Шофьори чакаха с часове, за да стигнат до домовете си.

След трите почивни дни километрични опашки от автомобили имаше на главен път Е-79 при Симитли. В посока София движението бе затруднено и имаше задръстване от коли, идващи от Банско, както и от Кулата, които се събираха при пътен възел “Симитли“.

Снимки: БГНЕС

До включването в АМ “Струма“ при Благоевград движението бе изключително натоварено.

Сериозно задръстване почти блокира АМ “Тракия” в посока София в следобедните часове. Опашката от коли започваше още преди Ихтиман.

В късния следобед стана катастрофа на 25-и километър край Вакарел, която допълнително утежни трафика. Нямаше пострадали хора, но движението бе затруднено. Опашката от коли в района на пътното произшествиебе над 15 км, като те се придвижваха в посока София.

В цялата страна в неделя полицейското присъствие бе засилено. Екипите следяха за движение с превишена скорост, управление на автомобили след употреба на алкохол и наркотици, както и за шофиране от неправоспособни шофьори.

Идентична бе ситуацията и в първия ден от „дългия уикенд“. Интензивен бе трафикът навръх националния празник заради събирането на три почивни дни. На автомагистрала „Тракия” се образуваха задръствания заради проблем в настилката. Наложи се дори полицаи да регулират движението, за да не попаднат шофьорите в опасна дупка.

RELATED ARTICLES

Most Popular