Saturday, May 18, 2024
HomeАктуално от днесОпашки от гласуващи в Механото в Дупница

Опашки от гласуващи в Механото в Дупница

По-голямата част от избирателите пускат хартиени бюлетини

Опашки от дошли да гласуват се оформиха около 12 часа на обяд пред повечето от секционните комисии в ПГ „Акад. С. П. Корольов” в Дупница. По голямата част от упражняващите правото си на глас предпочетоха традиционните хартиени бюлетини, видя репортер на „Вяра”. В училището, известно като Механото, гласуват хората от две от ромските махали на Дупница, както и от кв. „Спартак” (Горна махала). Част от дъждовния пейзаж на входа на училището бяха дежурен полицейски екип и две патрулки.

За какво гласувахте и какви са очакванията ви от управляващите, попитахме няколко души.

„Гласувах, за да е по-добре, да се живее нормално. Искам да са повече парите, заплатите, пенсиите, да живеем нормално”, каза една от анкетираните.

„Искам да се оправи, да я няма тая криза, да има пари, да увеличат пенсиите. Моята пенсия е 220 лева. За нищо не ми стигат, лекарства като купиш…и къде отиват парите. Ток, вода, а как да се храним… Икономии, с икономии живеем”, каза Стоянка Рангелова.

„Очаквам промяна”, лаконична бе друга от гласувалите, която не пожела да се представи.

„Гласувах за доброто бъдеще на българския народ. Знаете ли кое е доброто – да се уважаваме, да зачитаме българския народ и традициите. Имаме някои партии, които не ми харесват, на които

мястото не им е в парламента. Те все пак си се налагат. Както виждам, и тук сега …”, обясни възрастен мъж, който се представи с инициали – В. М. Б., като пенсионер и бивш шлосер.

Припомняме, че за доверието на близо 131 000 избиратели в Кюстендилска област днес се борят 131 кандидат-депутати. По данни на РИК –Кюстендил, точният брой на имащите право на глас в 10 –и многомандатен избирателен район – Кюстендил, е 130 905 души. Претендентите да станат част от 45-ото Народно събрание са разпределени в 30 листи. 7 от регистрираните листи  са с по 8 души.

Юлияна СТЕФАНОВА

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular