Saturday, May 18, 2024
HomeРегионДупницаОпечалена дъщеря алармира в социалните мрежи, че два дни не може да...

Опечалена дъщеря алармира в социалните мрежи, че два дни не може да погребе баща си в Крайници

Кметицата на селото Марияна Димитрова увери, че мъжът ще бъде изпратен в последния му път, нямало проблем

За липса на свободни места в гробищния парк на село Крайници алармира млада жена, загубила своя баща. Тя потърси съдействие за решаване на проблема чрез социалните групи „Забелязано в Крайници” и „Забелязано в Дупница”. Калина Петрова написа „Моля (с главни букви, бел. ред.) за съдействие! Втори ден не мога да погреба баща си. Има ли някой, който има стар гроб, от който се отказва? Или ако знае гроб, чиито наследници са се отказали от него? П. П. Явно оттук нататък ще ни кремират всички. Нямало места за умрели от Крайници”. Кметицата на Крайници Марияна Димитрова увери, че мъжът ще бъде изпратен в последния му път и ще бъде погребан в родното си село.
„Няма такова нещо! Няма непогребан човек в Крайници?! Има гробни места и човекът утре ще бъде погребан! Не е вярно, че няма! Калина Петрова да ме е питала, за да казва такова нещо?! До днес тя не ме беше потърсила. С мен комуникираше племенник на починалия, който има пълномощно. Между племенника и дъщерята има недоразумения. Днес се срещнахме с Калина Петрова, разговаряхме и всичко е уредено. Няма проблем. Човекът е починал миналата вечер, късно вечерта. Тя е реагирала под въздействие на емоцията”, заяви Мариана Димитрова.
Решението на проблема с гробищния парк в Крайници коментира и председателят на ОбС в Дупница Костадин Костадинов, който в социалните мрежи съобщи, че от години се водят преговори със собственици на съседни имоти с цел закупуването им от общината. По негови думи в селото е проведено общоселско събрание, на което обаче не се е стигнало до окончателно решение на казуса. Това месеци наред създава спънки пред общината, която има гласувани и одобрени средства за разширяването на гробищния парк.

RELATED ARTICLES

Most Popular