Wednesday, May 22, 2024
HomeРегионОсем третодивизионни  отбора с желание за участие във втора професионална лига, 4...

Осем третодивизионни  отбора с желание за участие във втора професионална лига, 4 от тях са от Югозапданата

Поне 8 третодивизионни клуба напират за промоция във Втора лига от следващия сезон. Интересът идва  главно от южните групи. От ЮЗ трета лига  първите 4 тима в класирането имат желание да играят при във втора лига – „Миньор” от град Перник, „Септември” от град Симитли, „Спортист” от град Своге и „Вихрен” от град Сандански. Тези клубове са финансово осигурени, с добра материална база, а съставите и подготовката им до голяма степен са на ниво Втора лига.
Възможно е да няма мач бараж между отборите на „Миньор” и „Симитли”, и двата отбора да станат членове на втора лига. От „Спортист” вече обявиха, че имат всичко необходимо за промоция като условия. Спортният директор Борислав Стойчев дори заяви, че е поставено и осветление. От „Вихрен” също са готови за участие при професионалистите. И там се работи по подобряване на базата да получаване на лиценз.
На югоизток също има добре подсигурени клубове. Там амбиции за промоция имат отборите „Созопол”, „Черноморец” и „Марица”. За победител в дивизията бе обявен „Созопол”, но БФС даде индикация, че може да се канят и други клубове.
На североизток положението е по-тежко. „Янтра” със сигурност ще влезе във Втора лига, но може да се окаже единственият новак от този регион. Първенецът на изток „Добруджа” има финансови затруднения и натрупани дългове, а останалите клубове са далеч от професионалните изисквания.
Очертава се да има няколко отбора от Втора лига, които ще се
откажат от нататъшно участие заради липса на средства.

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular