Wednesday, May 1, 2024
HomeРегионПетричИвайло Хаджигаев: На този етап няма как „Струма” (Марикостиново) да бъде в...

Ивайло Хаджигаев: На този етап няма как „Струма” (Марикостиново) да бъде в по-горна аматьорска група

Ивайло Хаджигаев e бивш футболист на „Беласица”, треньор в ДФК „Мечетата” и състезател в отбора на „Струма” (Марикостиново).
Той  е роден на 18.10.1981 година в Петрич. Рожба е на ДЮШ на „Беласица”.Заради всеотдайната си и сърцата игра на терена бе оприличен на известния холандски защитник Роналд Куман. Завършил е ЮЗУ в Благоевград, специалност „Компютърни технологии” и Спортния факултет. Притежава треньорски лиценз Б.
Ивайло Хаджигаев коментира за „Вяра” последните новости около футбола в условията на извънредното положение.
-Как приемате решението на БФС за прекратяване на първенствата от трета лига надолу?
-Аз съм дисциплиниран човек и винаги съм се съобразявал с указанията и разпорежданията на висшестоящите по
административен ред инстанции. Щом от БФС са решили така, трябва да го приемем. Моето мнение е, че при условие, че бяха изиграни 50% от мачовете, можеше първенството да бъде нулево. При положение, че са изиграни повече от 50%, не
бива първенеца да се обявява на база моментното класиране. Нека да се разделят отборите на две групи и да се играе по системата всеки срещу всеки и накрая да се определи шампиона в групата.
-Кой е най-достойния отбор от вашата група, да бъде шампион?
-За мен най-стабилния отбор от всяка гледна точка, включително и финансова, е „Огражден-1955” от село Първомай. Там се получиха някои неочаквани резултати в резултат на организационни пропуски и затова отборът не е на първо място. В момента там има управителен съвет, изграден от стабилни и вещи футболни хора, а мъжкия отбор се води от дългогодишният футболист Кирил Атанасов, който е образован  и интелигентен човек и умее да поддържа връзка с останалите отбори. Всичко това ми дава право да мисля, че в този клуб ще има добро бъдеще.  Не бива да пропускаме, че отборът на „Струма Марикостиново”, където играя аз, направи много силни мачове, защото колегите се раздават максимално на терена и наставникът Атанас Терзиев умее да ни мотивира. Жалко е, че млади и талантливи футболисти като Веселин Найденов, Димитър Беков и  Йордан Бербатов не са в представителния мъжки отбор на общината – „Беласица”.
– Според вас, отборът на „Струма” (Марикостиново) има ли потенциал за да участва в по-горната група?
-Много често играем контролни мачове с отбори от по-горните групи и винаги завършват с положителни резултати за нас, което означава, че от спортно-техническа гледна точка имаме сили за игра в по-горна група. За жалост, нямаме финансова обезпеченост, а това е много важен показател за да участва един отбор нормално в първенства и турнири.
Честно казано, след като станеш първенец в групата, от кумова срама делегата на последния мач ти връчва някаква купа. Липсва нужната тържественост за оценката на труда ни през цялата година, което показва, че той е бил само за здраве. Възможно е някога нещата в клуба да се променят и отново отборът на „Струма” (Марикостиново) да заеме мястото си в българския футбол , така както е било преди години.

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular