Sunday, May 19, 2024
HomeКриминалниОставиха в ареста с три обвинения прокурорския син от Перник

Оставиха в ареста с три обвинения прокурорския син от Перник

Васил Михайлов пристигна в съда с патерици, протестиращи пред общината поискаха справедлива присъда

Оставиха в ареста 18-годишния Васил Михайлов, обвинен за три престъпления, извършени в Перник, съобщиха от прокуратурата.
Първоначално прокурорският син бе привлечен към наказателна отговорност за това, че на 9 април е нанесъл телесна повреда на мъж и се е заканил с убийство на жена, като ѝ размахвал нож пред лицето.
Той е обвинен и за това, че на 11 юни е нанесъл телесна повреда на друг мъж – бившият футболист и президент на ФК “Кракра” – Румен Андонов. Със счупена челюст той бе настанен в „Пирогов”, а след изписването – по думите на съпругата му след изписването той не може да говори, със силно главоболие е и се храни се със сламка. Съпругата му твърди, че е нападнат от 18-годишното момче, като по думите има и други хора в града, пострадали от него. В съдебната зала той пристигна с патерици.
Съдът се съгласи с доводите на наблюдаващия прокурор, че има обосновано предположение, че обвиняемият е осъществил престъпленията, за които е привлечен към наказателна отговорност, че деянията са извършени по хулигански подбуди и че има реална опасност той да извърши друго престъпление.
Определението за взимане на най-тежката мярка за неотклонение подлежи на обжалване пред Софийски градски съд.
Определението за взимане на най-тежката мярка за неотклонение подлежи на обжалване пред Софийски градски съд. Местни жители твърдят, че прокурорският син е пребивал системно хора от Перник, но от страх потърпевшите не подавали жалби. Васил Михайлов е син на зам.окръжен прокурор Бисер Михайлов. Той бе арестуван в сряда след множество оплаквания за побоища.
Припомняме, заради постъпили сигнали за груби нарушения на обществения ред в Перник стартира специализирана полицейска операция. Кметът на Перник по-рано заяви, че е готов да оглави протести, ако насилието в града не бъде спряно. Владимиров призова органите на реда да вземат спешни мерки за безопасността на града и да убедят хората, че са защитени.
В четвъртък сутринта в Перник бе организиран протест пред сградата на общината. Окръжният прокурор Галина Антова призова хората да подават сигнали.
“Младежът е нанесъл побой през 2018 г. на моя син. Били са на събитие по време на празника на града и са го пребили. Имаше фрактура на черепа, карали са го насила да яде салфетки и фасове. Гаврили са се с него. На следващия ден е отишъл в полицията и там са му казали, че на видеокамерата се вижда, че само се прегръщат. Нямало е никакво разследване”, разказа перничанка пред Нова тв.
“При всяко задържане Васил Михайлов е казвал, че никой нищо не може да му направи. Знам, че живее в хотел”, разказа Марияна Николова, жената на бившия футболист на “Миньор”-Перник. Румен Андонов. Тя разказа още, че нападенията ставали заради “лош поглед”, направена забележка и други. “Нападателят е безпардонен, арогантен и с чувство за безнаказаност заради позицията на баща си”, подчерта тя пред Нова тв. Снимка: БНТ

RELATED ARTICLES

Most Popular