Tuesday, June 25, 2024
HomeРегионПерникОставиха зад решетките обвиняемия за убийството на съпругата си в Перник

Оставиха зад решетките обвиняемия за убийството на съпругата си в Перник

Съдът реши обвиняемият за убийството на 40-годишната Анита Димитрова в Перник да остане в ареста, заради реална опасност да се укрие. Разследващите са открили черен чувал, в който били дрехите на жертвата. Камери в близост до блока улавят момента, в който Димитров ги е изхвърлил. Ръцете на обвиняемия били наранени, по тялото на съпругата му Анита са открити следи от побой. Димитър Димитров е бил употребил алкохол в петък вечерта, разказали работещи в близкото заведение. Негов съсед заявил в съдебната зала, че е чувал в продължение на повече от 2 часа силни шумове от апартамента в нощта на убийство. Съдът счете, че Димитров е извършител на убийството.

Тялото на жената беше открито в дома му от баща ѝ и двете ѝ деца. В края на миналата година той е имал издадена ограничителна заповед, но преди 2 месеца Анита решава да се върне отново при него.

Защитата на Димитров – адвокат Николай Цветков заяви, че причината за конфликтите била извънбрачна връзка на Анита с друг мъж. Фактът, че бил инвалид влияело на самочувствието му, а обидите на съпругата му го разстройвали. Няма намерен предмет, с който е извършено убийството, а то е по непредпазливост. Затова мярката трябвало да бъде домашен арест, смята адвокатът. Димитров се съгласи с тезата на защитника си, а последните думи му пред съда бяха: “Не съм искал да убия съпругата си и съжалявам. “

40-годишната Анита Димитрова беше открита мъртва в събота в дома на съпруга ѝ. По тялото на жертвата е имало множество наранявания. Обвиненият Д. Димитров се е обадил на бащата на съпругата си Анита с думите, че „нещо лошо се е случило”. След това едно от двете деца на семейството, които живеят при баба си и дядо си, е подало сигнал за убийството в полицията. Това стана ясно от брифинг на прокуратурата в града.

о думите на старши комисар Павел Млеканов, директор на Областната дирекция на МВР, самата специфика на случая подсказвала, че е извършено тежко криминално престъпление, в което има умисъл. „Дали убийството е извършено в състояние на афект е друг въпрос”, уточни той.

Бащата на убитата Анита, разказа пред NOVA, че Димитър я заплашвал, че ще се самоубие, ако не е с нея.
Неговият зет му се обажда в ранните часове на съботния ден и му казва, че “нещо лошо се е случило”. В деня преди да бъде убита Анита била на работа да късно. “Димитър ми се обади в 4:15 ч. сутрина и ми каза, че е станало нещо много лошо. Отидохме и заварихме Анита да лежи на пода, цялата в кръв. Децата видяха всичко. Той не ни пускаше да влезем в апартамента. Малката внучка имаше ключ”, разказва Васил. Още преди да стигнат до местопрестъплението, едно от децата на Анита се обажда на полицията.

От години продължавал психическият тормоз от страна на Димитър. Болезнената ревност често се превръщала в насилие. И въпреки, че Анита се връщала в дома на родителите си, а Димитър имал ограничителна заповед, той все пак успял да я примами обратно. Родителите ѝ се опитвали да не позволяват това.
“През годините беше все едно и също. Избухлив. Не може да се контролира, когато пие. Съветвахме я да си остане при нас, но преди два месеца тя се върна пак при него. Димитър заплашваше, че ще се самоубие, ако не се върне. Пращаше клипчета как пие препарати”, категоричен е бащата на Анита.

И от полицията знаели за опитите за самоубийство, с които Димитър заплашвал. “От преди около 2 години той е правил няколко пъти опити за самоубийство”, потвърди Албена Стоилова, наблюдаващ прокурор.
Разследващите разказаха, че след убийството Димитър не показвал, че се разкайва. Бащата на жертвата обаче обвинява себе си. И се надава други да не последват съдбата на Анита.

“Да внимават много. И да си пазят децата. Защото после е късно. Не могат да ги върнат. Един път изгубиш ли го – край. За мен животът няма смисъл вече”, твърди Васил.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular