Friday, May 24, 2024
HomeРегионБобов долПостоянен арест за 21-годишния, пребил служителка на затвора в Бобов дол с...

Постоянен арест за 21-годишния, пребил служителка на затвора в Бобов дол с камък

Състоянието на пострадалата остава тежко

Окръжен съд-Кюстендил взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на мъжа, нападнал и ограбил 55-годишна жена, служителка на затвора в Бобов дол. 21-годишният жител на миньорския град е привлечен като обвиняем за грабеж, придружен с тежка телесна повреда на пострадалата. Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд – София. Окръжна прокуратура-Кюстендил е привлякла Хр. Г. като обвиняем за това, че на 28.04.2023 г., около 19 ч. в гр. Бобов дол, на пешеходната алея в местността „Свети Спас“ е отнел чужди движими вещи – дамска чанта, мобилен телефон и парична сума в размер на 30 лв., от владението на жена от гр. Бобов дол, с намерение противозаконно да ги присвои, като е употребил за това сила. Мъжът е нанесъл удари с камък в областта на главата на пострадалата, с което й е причинил тежка телесна повреда.

Окръжен съд-Кюстендил, под председателството на съдия Ваня Богоева счете, че от събраните по досъдебното производство доказателства към момента, може да се направи обоснованото предположение за съпричастност на задържаното лице към инкриминираното деяние, за което му е повдигнато обвинение. То е за тежко умишлено престъпление. Той е направил и самопризнания. Съдът прие, че съществува реална опасност обвиняемият да се укрие или извърши престъпление. Хр. Г. е осъждан като непълнолетен за нанасяне на средна телесна повреда и за грабеж, придружен със средна телесна повреда. Деянието по настоящето дело е извършено в изпитателния срок на наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 4 месеца, наложено му от Окръжен съд – Кюстендил през 2020 г. С висока степен на обществена опасност са, както деянието, така и дееца, се казва в мотивите на съда за вземане на най- тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Припомняме, че жената бе нападната в последния работен ден на пешеходната зона на града. Сигналът бе подаден от случайно преминаващи граждани. Предприети бяха незабавни издирвателни действия от служителите на РУ – Бобов дол, а на жертвата бе оказана медицинска помощ в болница в Дупница, откъдето бе транспортирана за ”Пирогов” с тежка лицево-челюстна травма. Настанена е в реанимация на клиниката по неврохиругия. Състоянието на жената остава тежко.

Случаят разбуни духовете в миньорския град. В първите часове след нападението в местните социални групи, жители на Бобов дол поискаха спешна намеса от страна на полицията и затваряне на града от всички страни до задържането на извършителя. Те обвиниха местните полицаи в липсата на адекватни действия срещу ширещата се битова престъпност и зачестилите хулигански прояви. От полицията пък посочиха, че става въпрос за грабеж, а инцидентът няма връзка с работата на жертвата, която е служител в канцеларията на затвора в Бобов дол.

RELATED ARTICLES

Most Popular