Saturday, May 18, 2024
HomeРегионБобов долОсъдиха бобовдолец и дупничанин за неплатени издръжки на дъщерите си

Осъдиха бобовдолец и дупничанин за неплатени издръжки на дъщерите си

Александър А. дължи 11 550 лв., а Кирил Г. – 960 лв., наказани са с пробация

 

 

Районният съд в  Дупница призна за виновни двама мъже, които са осъдени да издържат своите дъщери, но не са внесли две или повече месечни вноски, съобщиха от пресслужбата на ведомството. Наложените наказания са „Пробация“.

Бобовдолецът Александър А. не е плащал издръжка на наследницата си

от март 2013г. до юли 2019г. / вкл./. Той  съзнателно не е изпълнил задължението си за внасяне на 77 месечни вноски за издръжка на дъщеря, в общ размер на 11 550 лв. Съдът му наложи наказание „Пробация”, с пробационни мерки: „Задължителна регистрация по настоящ адрес”, за срок от 2 години, с явяване и подписване пред пробационен служител, или упълномощено от него лице, при периодичност на срещите с пробационен служител два пъти седмично; „Задължителни периодични срещи с пробационен служител” за срок от 2 години.

 

Кирил Г. от Дупница дължи издръжка на своята дъщеря за периода юли -декември 2019г., това са 6 вноски в общ размер на 960 лв. Наложеното му наказание е „Пробация”, при пробационни мерки: „Задължителна регистрация по настоящ адрес” с периодичност на срещите два пъти седмично, за срок от 6 месеца; “Задължителни периодични срещи с пробационен служител”, за срок от 6 месеца”.

Присъдата може да се обжалва пред Окръжен съд – Кюстендил в 15-дневен срок.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular