Sunday, May 19, 2024
HomeСпортОтборът на „Орлетата” спечели благотворителния турнир в село Първомай

Отборът на „Орлетата” спечели благотворителния турнир в село Първомай

За голмайстори бяха обявени Динчо Георгиев и Атанас Илиев с по 12 попадения

Приключи благотворителният футболен турнир за набиране на средства за лечение на отец Николай Тренчев в село Първомай, община Петрич. В надпреварата се включиха 14 отбора, в които играха известни футболисти, а също и участници в гръцкото първенство. Зрителите станаха свидетели на много интересни двубои, изиграни по изключително честен и коректен начин. Срещите се състояха на терена с изкуствено покритие в местната гимназия „Отец Паисий Хилендарски”. Върхът на футболния айсберг бе в последния ден от турнира. Международният футболен съдия Ивайло Стоянов откликна безрезервно на поканата от страна на Кирил Атанасов да ръководи мачовете от малкия и големия финал. Той бе подпомогнат от младия петрички арбитър Александър Вангелов.
В срещата за 3-то и 4-то място премериха сили отборите на „Балкан Бизнес Хелп” и „Фентъзи”. Справедливо резултатът бе открит след куп пропуски пред вратата на „Фентъзи” от Светльо Георгиев от „Балкан”. Георги Кокалков със страхотен шут покачи на 2:0. Последва отпускане и Ивайло Пасков от „Фентъзи” успя да намали резултата на 2:1 и да върне съотборниците си в играта. Отново щурм на футболистите на „Балкан” и с голове на Любомир Маринков и Георги Кокалков в две поредни минути резултатът стана 4:1. Независимо от загубата отборът на „Фентъзи” остави добри впечатления. Пред очите на своя първи учител по футбол и легенда на Първомай Красимир Петревски се отличиха младите играчи Ивайло Цветков и Митко Учителски. Петровски прогнозира, че максимум до една година двамата могат да попаднат в представителния тим на „Беласица”, ако бъдат забелязани навреме от петричките специалисти.

С най-голямо нетърпение се очакваше големият финал между „Орлетата” и „Мендово”. И в двата тима играеха известни футболни имена. В отбора на „Мендово” се отличаваха Вальо Костов – основен футболист досега в „Беласица”, и Васил Божинов – в момента във „Вихрен” (Сандански). С два гола на Антон Геров отборът на „Мендово” поведе в резултата и при това положение накара зрителите да повярват, че непобедимият отбор на „Орлетата” този път няма да може да литне към върха. Това бе опровергано по отличен начин от четата на Боби Яков, които тотално надиграха противниковия отбор и с голове на Влади Петров (два) и по един на Мартин Тупаров и Георги Киров футболистите от отбора на „Орлетата” ликуваха, и имаше защо. По категоричен начин те спечелиха футболния турнир с благотворителна цел в помощ на отец Николай Тренчев. Втори в класирането остана отборът на „Мендово”, трети – „Балкан Бизнес Хелп”, четвърти – „Фентъзи”.
Веднага след последния съдийски сигнал народният представител Стоян Божинов и председателят на ОбС Георги Тренчев връчиха грамоти на представителите на отборите участници. За голмайстори на турнира бяха обявени Динчо Георгиев и Атанас Илиев с по 12 попадения, грамота имаше и за старши инспектора по физическо възпитание и спорт от РУО-Благоевград Борислав Иванов, участник в отбора на „Кондор”, за най-красив гол в турнира.
„Благодаря ви за участието в турнира. Тук няма награди, защото всичко е с благотворителна цел в помощ на нуждаещия се от лечение отец Николай Тренчев. С участието си вие доказахте, че сте съпричастни към неговата съдба и му пожелаваме пълно оздравяване”, сподели народният представител от ВМРО Стоян Божинов.
Председателят на ОбС-Петрич Георги Тренчев също благодари на всички участници. Той не пропусна да сподели, че следващата неделя ще има курбан за отец Николай, на който покани всички да присъстват.
Боби Яков – капитан на отбора победител „Орлетата”, сподели: „Спечелихме този турнир благодарение на нашия всеотдаен колектив. През първата част на двубоя играхме по-прибрано, а след това – по-агресивно и така станахме шампиони на турнира. Основната идея за нашето участие бе да се помогне на отец Николай Тренчев. Той в момента е в болница в Истанбул. Вече започнаха процедурите по химиотерапия, след което ще се прецени как да продължи лечението. Продължаваме да събираме средства”.

RELATED ARTICLES

Most Popular