Tuesday, May 21, 2024
HomeРегионПерникОткриват "Джаз Ерул Фест", участва и тромпетистът Владимир Галактионов

Откриват “Джаз Ерул Фест”, участва и тромпетистът Владимир Галактионов

Московският тромпетист Владимир Галактионов е сред участниците в третото издание на  “Джаз Ерул Фест”. Заедно с него на сцената в трънското село Ерул ще свирят едни от най- добрите български джаз музиканти.

Макар и все още много млад, тазгодишното издание е едва трето поред, “Джаз Ерул Фест” набира все по- голяма популярност.

Цветан Недялков, Атанас Миладинов, Стефан Кожухаров, Димитър Шанов, Атанас Хаджиев, Мартин Йотов и Иван Бороджиев, заедно с руския тромпетист са част от създадения специално за “Джаз Ерул Фест” октет. С тях ще пее Петя Станчева. Фестивалът започна още вчера с изграждането на палатков лагер.

Днес, 20 август, в 17 часа е откриването, като първи на сцената ще се изявят ученици на Петя Станчева. След тях концерт ще изнесе групата “Джейпег”, които са в основата на фестивала, а големият концерт с участието на гостите ще започне в 20.30 часа.

Инициативата е  на местни жители и цели да популяризира красотата на трънската природа и да съживи пограничния край. Организаторите обещават невероятни изживявания и красиви залези. Районът наоколо предлага възможност за наблюдение на голямо разноообразие от птици и бозайници, редки видове растения и малко познати, спиращи дъха природни гледки.

Гостите на фестивала ще могат да посетят древни светилища и манастири, да се докоснат до вековни  дървета, да изкачат планински върхове, съобщи БНР.

RELATED ARTICLES

Most Popular