Friday, May 17, 2024
HomeРегионКюстендилОтличиха двама свещеници в Кюстендил на архиерейска св. литургия в храма „Св....

Отличиха двама свещеници в Кюстендил на архиерейска св. литургия в храма „Св. Мина“

Негово Преосвещенство Белоградчишки еп. Поликарп, викарий на Софийския митрополит, посети Кюстендилска духовна околия. Той отслужи архиерейска св. литургия в храма „Св. Мина“ и награди двама свещенослужители от Кюстендил. По време на литургията еп. Поликарп за усърдната им работа отличи ик. Генади Генадиев, който бе офикиран за ставрофорен иконом, и протойерей Светослав Григоров, който бе отличен с икономско звание.

В богослужбата с епископа взеха участие архимандрит Исаак, архиерейски наместник на Кюстендилска духовна околия, архимандрит Евтимий, ик. Генади Генадиев, председател на храма, протойерей Иван Янчовичин, председател на кюстендилския храм “Св. Димитър”, протойерей Светослав Григоров, предстоятел на храма „Успение Богородично“ в града, протойерей Костадин Тренев, свещеник Иларион Стоянчов и йеродяконите Вартоломей и Поликарп.

В началото на литургията еп. Поликарп пострига за четец и певец благочестивия мъж Георги, който ще помага на храмовите духовници.

Молитвено участие в неделната богослужба взеха десетки миряни, сред които и цели семейства.

В края на богослужбата викарият изказа пастирско слово върху евангелското четиво, поздрави отличените духовници и отправи пожелание за здраве и благодатни успехи, като преподаде архипастирския благослов на Българския патриарх Неофит.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular