Friday, May 17, 2024
HomeРегионДупницаОтмениха грипната епидемия в община Дупница

Отмениха грипната епидемия в община Дупница

Грипната епидемия на територията на община Дупница е отменена, считано от днес, 31 януари.
Това става ясно от заповед на директора на РЗИ – Кюстеднил д-р Златко Величков, публикувана на сайта на инспекцията във вчерашния ден.
Въведените противоепидемични мерки се отменят въз основа на извършен анализ и оценка на заболеваемостта от грип и остри респираторни заболявания.
Също така се отменя и забраната за провеждане на планови консултации на здрави бременни жени и кърмачета, профилактични прегледи и имунизации, планови операции и свиждания в лечебните заведения за болнична помощ на територията на община Дупница.
От РЗИ – Кюстендил допълват, че в сила остават ежедневното съобщаване на случаите на грип и ОРЗ, мониторингът на усложненията, здравно-хигиенните и общи профилактични мерки.
Припомняме, че грипната ваканция за учениците в Дупница приключи на 29 януари и във вчерашния ден те провеждаха своите учебни занимания.
В грипна епидемия остават общините Кюстендил, Бобов дол, Бобошево, Рила, Кочериново, Невестино и Трекляно. Грипната епидемия в Сапарева баня пък беше отменена на 28 януари, вторник.

RELATED ARTICLES

Most Popular