Monday, June 3, 2024
HomeРегионПерникОтслужиха водосвет в новостроящ се храм в Перник, присъстващите хапнаха боб чорба

Отслужиха водосвет в новостроящ се храм в Перник, присъстващите хапнаха боб чорба

Негово Преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, посети новостроящия се храм „Сретение Господне“ в гр. Перник, кв. „Тева“.
Поликарп отслужи водосвет и поздрави всички присъстващи от името на патриарх Неофит, като им пожела здраве и радост, както и бързо завършване на новостроящия се храм.


На водоосвещението присъстваха архимандрит Евтимий, духовен надзорник на Софийска епархия, архимандрит Никанор, игумен на Църногорския манастир, свещеник Стоян Стратиев, председател на църковното настоятелство на новостроящия се храм, духовници от Перник и региона, както и монаси от Църногорския манастир.
След водоосвещението епископ Поликарп изказа благодарност на всички, подпомогнали изграждането на храма, и пожела в най-скоро време той да бъде завършен и да събере верния народ на своето освещаване. За присъстващия народ, който беше многоброен, бе подготвена постна боб чорба, както и различни сладки приношения за здраве и благословение.

Новостроящият се храм „Сретение Господне“ е на груб строеж. Очаква се след зимния сезон строителството да продължи. Копка за построяването на храма беше направена на 29 юни – Петровден 2020 г.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular