Saturday, May 18, 2024
HomeРегионКюстендилОтчаян от безводието! Кмет на кюстендилско село се готви за гладна стачка

Отчаян от безводието! Кмет на кюстендилско село се готви за гладна стачка

Отчаяна стъпка заради безводието в Кюстендилско. Кметският наместник на село Катрище е готов на гладна стачка заради проблеми с питейната вода.

Управникът Васил Василев посочи, че положението в населеното място е изключително сериозно. От 26 юни в селото е въведен воден режим. Водата се спира за 24 часа в половин Катрище, а в другата половина трябва да има вода.

“Проблемът е този, че дори и при воден режим частта от селото, в която трябва да има питейна вода – няма. Водата не стига до част от къщите и това е сериозен проблем“, обясни Василев пред Focus. Той посочи, че от водното дружество са заявили, че в резервоара няма достатъчно количество вода.

“Хората искат да знаят какво се случва, искат и разрешаване на проблема. Бях готов да обявя гладна стачка от понеделник, но ще изчакам до сряда“, каза Василев. В сряда – 26 юли, е поканен на разговор в Общински съвет – Кюстендил управителят на дружеството “Кюстендилска вода“. Кметският наместник е категоричен, че при липса на адекватни действия ще предприеми крайни действия.

RELATED ARTICLES

Most Popular