Sunday, May 19, 2024
HomeРегионРилаОт община Рила продължават да пазаруват на възрастни и болни

От община Рила продължават да пазаруват на възрастни и болни

Носят до домовете им храна и лекарства

 

Община Рила продължава да помага на възрастни и болни с пазаруване и разнасяне до домовете им на лекарства и храна по време на обявеното извънредно положение и въведените противоепидемични мерки. Общинската администрация заявява готовност за периода от приключване на проекта „Патронажна грижа в общините Рила и Кочериново“ за патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждане до сключване на договор по новия проект „Патронажна грижа+“ за закупуване на хранителни продукти от първа необходимост и медикаменти, изписани с рецепта или рецептурна книжка на самотни, трудноподвижни и лежащо болни лица и възрастни хора без близки. Заявки може да се подават всеки работен ден от 09,00 до 17,00 ч. на телефони:

0898409486 и 0888355542 – Станислава Миладинова – младши експерт „Европейски програми“, община Рила, съобщават от пресслужбата на кметството.

Средствата за покупките се осигуряват от лицата, които са ги заявили!

Доставките ще стават на адрес „до врата“, ще се заплаща единствено стойността на стоките. Услугата ще се предоставя във възможно най-кратък срок, по реда на постъпване на заявките.

От общината призовават лицата, които не отговарят на посочените критерии, да се въздържат от обаждания, за да не натоварват телефонните линии. Уточняват още, че няма да се изпълняват заявки на лица, непопадащи в тези категории.

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular