Saturday, May 18, 2024
HomeСпортПавлин Иванов и Деян Карамфилов са новите попълнения в баскетбония „Рилски спортист”

Павлин Иванов и Деян Карамфилов са новите попълнения в баскетбония „Рилски спортист”

Павлин Иванов и Деян Карамфилов са първите нови имена в баскетболния клуб от Самоков „Рилски спортист” за следващия сезон. И двамата идват в Самоков от тима на „Берое” (Стара Загора), чиито цветове защитаваха през миналия сезон.
Павлин Иванов е роден през 1993 година и е висок 195 см. Юноша е на „Тигър” (Ямбол), а през кариерата си е играл за отборите на „Бенетон Тревизо”, „Будучност” (Подгорица), „Ямбол”, „Левски” / „Левски Лукойл”, „Лукойл Академик”, „Балкан”, „Блу Баскет” (Тревилио), откъдето се върна в средата на миналия сезон, за да подсили старозагорския „Берое”. Заради разпространението на коронавируса обаче Иванов взе участие едва в пет мача за старозагорския тим, в които записа средно по 15 точки, 2.4 борби и 1.8 асистенции.
Деян Карамфилов пък е с ръст 180 см и играе на позиция 1. Роден е през 1994 година в Крумовград. През кариерата си е защитавал цветовете на „Септември”, „Овергаз”, „Левски”/ „Левски Лукойл”, „Черно море”, ИУ-Варна и „Берое”, където се представя на изключително високо ниво и се утвърждава сред водещите плеймейкъри в мъжката НБЛ.

RELATED ARTICLES

Most Popular