Saturday, May 18, 2024
HomeРегионРилаПаднало дърво уби туристка на Рилския манастир

Паднало дърво уби туристка на Рилския манастир

29-годишна чешка туристка загина, след като дърво падна върху палатката й в района на Рилския манастир, съобщиха от противопожарната служба в град Рила. В палатката е имало и 32-годишен мъж, който е ранен. Двамата чужденци са били на къмпинг в района на Рилския манастир. Сигналът на телефон 112 е бил подаден преди 22,00 часа. Веднага на мястото, където при бурята е паднало огромно буково дърво, са изпратени двама пожарникари от звеното в Рилския манастир. Те срязали дървото и извадили туристите. Жената обаче вече била мъртва. Началникът на противопожарната служба в Рила Стефан Тактаджийски коментира: “Паднало е дърво върху палатка. Имаше буря. Дървото беше голямо, буково. Туристите са били на палатка. Момче и момиче, чехи. Момчето е ранено, рамото му е счупено. Момичето е загинало на място. Момчето е транспортирано в Благоевград”. Тялото на жената е транспортирано за аутопсия в кюстендилската болница.

Снимки: БГНЕС

През нощта е извършен оглед на местопроизшествието от дежурна полицейска група на РУ-Рила, образувано е досъдебно производство по случая, уведомен е дежурен прокурор.

По първоначални данни в района бурята не е била много силна. Падането на дървото може и да се дължи на това, че е изгнило, но причините тепърва ще се разследват. В района на къмпинга е имало още две палатки с чешки туристи. Наемателите на къмпинга са отказали пред медиите коментар по случая.

RELATED ARTICLES

Most Popular