Tuesday, May 21, 2024
HomeСпортПак драма!И Черно море надви Пирин в Благоевград

Пак драма!И Черно море надви Пирин в Благоевград

Пирин (Благоевград) загуби домакинството си на Черно море с 0:1. По този начин „орлетата“ остават на предпоследно място в класирането, наред с финансовата и управленска криза, която ги налегна. Благоевградчани са само на точка пред последния Спартак (Варна). Отборът на Илиан Илиев пък се качи на пета позиция, измествайки Славия, предаде Gong.

Единственият гол в срещата на “Христо Ботев” падна рано-рано. Негов автор стана Атанас Илиев от дузпа в 12-ата минута. Тя бе отсъдена за игра с ръка на Вячеслав Велев. Попадението е и дебютно за „моряците“ за Илиев.

Пирин среща конкурента за оцеляване Хебър в следващия кръг, докато за варненския тим предстои домакинство на Ботев Пловдив.

След седем минути игра Василев излъга Семенив и центрира в наказателното поле. Там Фернандес успя да стреля и топката се отклони в тялото и ръката на защитник на благоевградчани, а варненският тим съответно имаш претенции за дузпа.

В крайна сметка топката излезе от игра, а Валентин Железов бе привикан на ВАР и отсъди дузпа. Зад топката застана Атанас Илиев, който прати Янко Георгиев в обратния ъгъл и реализира дебютното си попадение за 0:1.

Последваха минути на затишие преди в 28-ата Сула да стреля от фал в стената, а почти веднага след това Фернандес да отправи слаб шут.

В 36-ата минута Иван Дюлгеров пресече в последния момент опасно центриране от фал, а в ответната атака дойде най-чистият шанс за варненци – Сула се вклини между централните защитници на Пирин и нанесе изстрел с глава, минал точно до десния стълб на Янко Георгиев. Сула пробва късмета си от около 30 метра, но Янко Георгиев спаси, минути след пропуснатия от 8-цата шанс.

Черно море имаше още един шанс преди почивката – Илиев получи в пеналта, с гръб към вратата, опита да намери с пета свой съотборник и малко щастливо топката стигна до Фернандес, който стреля твърде високо от изгодна позиция.

В началото на второто полувреме Пирин се активизира. Първо Дюлгеров пресече извеждащо подаване към футболист на домакините, а после Вячеслав Велев засече с глава центриране на Бенгюзов от фал, ала отново Дюлгеров бе заел добра позиция.

Иван Тасев дриблира страхотно между двама играчи на Черно море в средата на втората част, но точно преди да нанесе завършващ удар, Босанчич изби от краката му.

Десетина минути преди края на срещата на Дюлгеров му се наложи да прави много трудно спасяване. Преслав Йорданов засече с глава от корнер, но стражът показа изумителен рефлекс.

RELATED ARTICLES

Most Popular