Friday, May 17, 2024
HomeСпортПетричките футболисти надвиха „Чавдар” с класическото 3:0, капитанът Благой Наков направи хеттрик

Петричките футболисти надвиха „Чавдар” с класическото 3:0, капитанът Благой Наков направи хеттрик

Мъжкият отбор на „Беласица” (Петрич) постигна класическа победа над опонента си „Чавдар” (Етрополе). Още в първите минути на мача от 17-ия кръг за първенството на ЮЗ трета лига стана ясно, че петричкият тим ще гони спечелването на трите точки. Атакуваше се най-вече по десния фланг чрез Запро Динев. Първия гол в срещата отбеляза капитанът на домакините Благой Наков при бърза атака на отбора още в първата минута. В 8-ата минута отново Благой Наков бе човекът, който изправи на крака публиката на стадиона за 2:0. Атаките на футболистите на домакините бяха неспирни и само пропуските на Васил Тачев, Аспарух Шамкалов, Марти Таушанов бяха причина да не се стигне до убедителна голова разлика още през първото полувреме, като за това, разбира се, голяма „вина” има вратарят на „Чавдар” Христо Матев, който бе невероятен под рамката.

След почивката футболистите на „Беласица” не намалиха темпото и търсеха отбелязване на нови попадения. В 64-тата минута Васил Тачев бе изведен пред наказателното поле на гостите и преди да стреля, бе подкосен от Николай Иванов и главният съдия Мирослав Ненков съвсем справедливо отсъди дузпа в полза на петричкия тим. Благой Наков нанесе силен шут от бялата точка, вратарят на „Чавдар” Христо Матев изби кълбото и в добавката Наков изпрати топката неспасяемо в горния ляв ъгъл за 3:0. До края на мача нови пропуски за отбора на „Беласица” направиха Васил Тачев на два пъти и Владимир Карбанов и Марти Таушанов.

С тази победа отборът на „Беласица” е седми във временното класиране със спечелените 25 точки.

Старши треньорът на „Беласица” Иво Тренчев коментира: „Доволен съм от играта на нашите футболисти, които дадоха всичко от себе си, за да можем да завършим есенния дял от първенството с победа. Радвам се, че го направиха в един много добър мач с раздаване на терена. Доволен съм и от факта, че сме на седмо място в таблицата. Отборът на „Чавдар” имаше своите проблеми, но ние бяхме по-добрите на терена”.

От своя страна наставникът на „Чавдар” Красимир Стоев заяви: „Трудно играхме като гости на един сериозен отбор, какъвто е „Беласица”. Излязохме на терена без 6-има основни състезатели по известни причини. Бях принуден голмайсторът на отбора Николай Иванов да заеме мястото на централния защитник, но за жалост той не се справи и има съществена вина при отбелязване на втория и третия гол. Не можахме да се справим и с набезите на дясното крило на домакините Запро Динев, който разбрах, че за в бъдеще ще играе в отбора на „Ботев” (Пловдив). Има бъдеще в нашите млади състезатели”.

 

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular