Friday, May 17, 2024
HomeРегионПетричПетрички войводи искат оставка на „върхушката“ във ВМРО

Петрички войводи искат оставка на „върхушката“ във ВМРО

За спешен избор на нови водачи се настоява в декларация, подписана от 20-те общински структури

Спешно свикване на национален конгрес за избор на ново ръководство, „което да работи и милее за организацията, вместо да дреме по кабинетите на 5-ия етаж и лъска коридорите на централата, разтягайки лакърдии и говорейки назидателно към структурите“, поиска петричката организация на ВМРО.
Войводите в южния град разпространиха специална декларация. Тя е подкрепена от всички 20 местни структури в общината, коментира общинският лидер Борис Лазаров.
„Изборите минаха и заминаха. За последните две години се изправихме пред четвърти поред такива. За съжаление, с всеки следващ избор, ВМРО губеше, а процентите падаха поголовно.
Но гръмко ни беше обяснявано от ръководството как ще се изтласкаме ударно от политическото дъно. Това не се случи, изпаднахме от политическата надпревара до такава степен, че завръщането ни е мираж в лицето на нашите съратници“, се казва в декларацията. Подписалите й припомнят, че преди година е било избрано ново ръководство, нови “съпредседатели” и бе обявено, че ВМРО тръгва напред, към новите победи, защото организацията е на вече близо 130 години и пак ще „възкръсне“.
„Още тогава бяхме песимисти за това, виждайки как старите лица, се обличат в нови постове и търсят лични облаги. Начинът, по който се проведе Националният конгрес, а именно недопускането на стари членове, за да се осигури пълен комфорт в избора на ново ръководство, беше обиден за структурите и членовете, които години наред са отстоявали идеалите на ВМРО.
Всичко това стана по нареждане на бившия председател Красимир Каракачанов и неговият придворен шут Юлиан Ангелов, за които всеки, който не се съгласява с техните решения е враг. Тогава не бяха допуснати и председателите на близо 20 структури на ВМРО в община Петрич, за да не гласуват против новото-старо ръководство. В крайна сметка на конгреса бяха избрани 3-ма съпредседатели – евродепутатът Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов и Александър Сиди. Още тогава предрекохме, че ВМРО е изпаднала в кома и на следващите избори ще има под 1 процент, защото хората не ни вярват заради действията на един самозабравил се и разлагащ политически труп“, пише още в декларацията на петричките войводи.
В документа се посочват и получените преференции на водачи на листи в цялата страна. Справката показва, че дори опитните водачи на ВМРО са събрали подкрепа от не повече от 200 гласа.
ВМРО-Петрич иска спешно свикване на Национален конгрес, с цел избор на ново ръководство. Войводите с южния град се надяват, че ще намерят и други съмишленици в страната.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular