Friday, May 17, 2024
HomeРегионБлагоевградРеспект! Пирин (Благоевград) изпраща клубния си автобус за бежанци от Украйна

Респект! Пирин (Благоевград) изпраща клубния си автобус за бежанци от Украйна

ФК Пирин (Благоевград) изпрати официално писмо до министър-председателя на Република България Кирил Петков с копие до министъра на външните работи Теодора Генчовска, с което заявява намерението си да използва своя клубен автобус за превозването на бежанци от войната в Украйна към България и за доставянето на хуманитарна помощ на пострадалите от военните действия там, съобщиха от клуба.

Инициативата е лично на собственика на отбора Пол Белогур, който е категоричен, че всяка една страна трябва да помогне на хората, страдащи от военната инвазия на Русия в Украйна.

“Абсолютно наясно съм колко тежка е ситуацията в Украйна, тъй като в страната живеят и работят мои служители от IT сектора, обслужващи и медийната група на която съм собственик – “Vermont News & Media”. От разказите им разбирам, че на доста места в страната хората вече имат спешна нужда от храна, вода и лекарства. Страхът е обзел всички, насилието е навсякъде. Призовавам правителството на САЩ да премахне визовия режим за бежанци от Украйна, за да се помогне реално на хората. Положението е изключително тежко и се надявам, че всички ще се обединим срещу тази агресия, срещу войната и страданието на хората“, заяви Белогур пред “Brattleboro Reformer”.

Вестникът е третият по тираж всекидневник в американския щат Върмонт (Нова Англия) и е част от медийната група Vermont News & Media, собственост на президента на Пирин.

ФК Пирин призовава всички футболни клубове да последват нашия пример и от своя страна да изпратят своите клубни автобуси за превозването на бежанци от войната в Украйна и за доставката на хуманитарна помощ в страната.

RELATED ARTICLES

Most Popular