Friday, May 17, 2024
HomeРегионБлагоевградПовече от 70 шофьори провериха при спецоперация на АМ „Струма“

Повече от 70 шофьори провериха при спецоперация на АМ „Струма“

Повечето са били изрядни

Повече от 70 автомобила са проверени при специализирана полицейска операция по метода „Широкообхватен контрол“, която се извърши в сряда, 12 юли, при 88 километър на автомагистрала (АМ) „Струма“. Резултатите от дейността на служителите на сектор „Пътна полиция“ показват, че са проверени 54 леки и 19 тежкотоварни автомобила, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР в Благоевград. Извършени са 74 проверки за употреба на алкохол, всички резултати са отрицателни.

В рамките на специализираната полицейска операция са констатирани 24 нарушения, пет от които за нередовни пътни документи и 19 за техническа неизправност. Съставени са пет акта за установено административно нарушение, пет фиша, както и 27 електронни фиша.

Спецоперацията се проведе съвместно със служители на Агенция „Митници“, Националната агенция за приходите, Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“ и Агенция „Пътна инфраструктура“.  Проверката е част от утвърден график от Главна дирекция „Национална полиция“ и изготвена заповед на директора на ОДМВР – Благоевград ст. комисар Георги Кандев. Целта е да се намалят пътнотранспортните произшествия, както и да има широк отзвук в обществото, посочи пред журналисти ст. инспектор Георги Бучков – началник група „Организация на движението, пътен контрол и превантивна дейност“ в сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР в Благоевград.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular