Friday, May 17, 2024
HomeРегионПерникПоходи до малко посещавани върхове в 4 дни организира Трънското туристическо дружество

Походи до малко посещавани върхове в 4 дни организира Трънското туристическо дружество

Изкачвания до малко посещавани и почти неизвестни (изключение прави връх Било) върхове в четири поредни дни организират от Трънското туристическо дружество.

Ето какво съобщиха от организацията:

“Започваме с непознатия Мали Руй на 22.09.22 г. Началото на изкачването ще е в 10:00 от центъра на село Туроковци. Мали Руй (1370 м) е най-високият връх в източния дял на Руй планина и се издига над град Трън.
Втория ден ще се разходим до първенеца на Еловишка планина – връх Плоча (1329 м). Отново тръгваме в 10:00 ч., от село Горочевци.
Ще се отбием и до знаменателните върхове Голема Куровица и Мала Куровица . Разстоянието до връх Плоча от Горочевци е само 4 км, което значи, че ще имаме достатъчно свободно време и за посещения на манастирите Пенкьовски и Леворечки – изключителни ценности на културното ни наследство.
По-добре подготвените планинари пък ще имат възможност да изкачат и първенеца на Ерулска планина – Големи връх, до който има маркирата пътека, започваща от Горочевци.
На 24.09.22 г. ще бъде международното изкачване на връх Било с два начални пункта – в село Долна Мелна и в село Шипковица. На върха ще се срещнем с туристите от Сурдулица и Босилеград. Началото от с. Долна Мелна ще е в 09:30 ч., а от Шипковица в 10:00 ч.
На 25.09.22 г. ще изкачим връх Голема Рудина (1485 м) от село Слишовци. Разстоянието е само 4 км в посока, но със сериозна денивелация от близо 650 м. Върхът предлага страхотни гледки към сръбското Краище”, допълват още от ТДД.

RELATED ARTICLES

Most Popular