Tuesday, May 21, 2024
HomeРегионПетричПочина пешеходката, блъсната от джипа на бизнесмен в Петрич

Почина пешеходката, блъсната от джипа на бизнесмен в Петрич

55-годишната жена, блъсната от джипа на бизнесмен в Петрич, почина в столична болница, съобщиха близки на Гичка Х. в социалните мрежи.

Инцидентът стана на Никулден –  6 декември около 18:35 часа на ул. „Цар Симеон” в южния град. Лек автомобил „Тойота Рав 4″, управляван от 68-годишният К. Георгиев е блъснал внезапно изскочила на пътното платно 55-годишна жена от гр. Петрич. Пешеходката е пострадала с множество фрактури по тялото и черепно-мозъчна травма и е настанена за лечение в МБАЛ-Петрич. Малко след това е била транспортирана до столична болница в много тежко състояние. Въпреки усилията на лекарите, жената е починала.

Направените проби на място след инцидента на водача на автомобила за употреба на алкохол и наркотични вещества са отрицателни. Предстоят експертизи, които да покажат с каква скорост се е движел 68-годишният мъж, който е сред най-успешните предприемачи в Петрич, развиващ бизнес в областта на машиностроенето.

Петричани коментират, че мястото е било тъмно и най-вероятно шофьорът не е успял да види навреме излязлата на пътното платно пешеходка, но пък веднага е спрял и се опитал да окаже помощ на жената.

Само за седмица в област Благоевград са регистрирани пет случая на блъснати пешеходци.

Припомняме, че на 11 декември 43-годишен мъж почина, след като бе пометен от товарен автомобил на пътя между разложкото село Баня и Банско. Водачът на камиона – 54-годишен жител от Добринище, бе тестван за алкохол и наркотици, като пробите са отрицателни.

RELATED ARTICLES

Most Popular