Saturday, May 18, 2024
HomeРегионБлагоевградПочит към загинал колега!

Почит към загинал колега!

Югозападът се поклони пред паметта на полицай Бъчваров

Точно в 12.00 часа пред сградата на ОДМВР– Кюстендил излязоха директорът на полицията старши комисар Георги Ванев и служители на дирекцията, за да отдадат с едноминутно мълчание почит към паметта на убития полицай от РДГП – Елхово, сержант Петър Бъчваров.

Вой на сирени от патрулните автомобили огласи и централната градска част на Дупница, където също в 12.00 часа пред сградата на Районното управление излязоха десетки служители от системата на МВР. Покрусени от загубата на своя колега, униформените сведоха глави за почит към граничния полицай, който бе застрелян в понеделник вечерта от мигранти, опитали се да прекосят нелегално границата ни с Турция край Елхово.

С пуснати сирени и едноминутно мълчание служителите от ОД МВР Благоевград излязоха пред сградата на дирекцията. Те изразиха дълбока съпричастност към загубата на своя колега. Със свалени шапки, включени светлини и сирени на служебните автомобили полицаите от всички поделения на Областната дирекция на МВР в Пернишки регион се преклониха пред кончината на трагично загиналия граничен полицай.

 

“Той е един от нас, но вече го няма. Всички сме разстроени”, каза директорът на ОДМВР главен комисар Павел Млеканов. 32-годишният граничен полицай Петър Бъчваров загуби живота си на 7-ми ноември, защитавайки българо-турската държавна граница в изпълнение на служебния си дълг.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular