Friday, May 17, 2024
HomeРегионКюстендил"Празник на пеперудата" започна в Полска Скакавица

“Празник на пеперудата” започна в Полска Скакавица

“Празник на пеперудата” започна днес при водопада при с. Полска Скакавица, община Кюстендил, съобщиха организаторите. Празникът се организира от Регионалното сдружение “Роден край” и Община Кюстендил, и ще продължи и утре. В двора на бившето училище на селото е организирана има работилница за изработване на пеперудени костюми, провеждат се и занимателни игри с еко-насоченост.
Програмата предвижда и провеждането на състезателни игри, съревнования по стрелба с лък, народна топка, дърпане на въже. Представена ще бъде и изложба с фотоси на пеперуди в Земенският пролом. На 4 юли празникът ще продължи на поляната в местността “Чардака”, на река Струма, при село Раждавица. “Неговата насоченост е екологичното придвижване с велосипед.
Село Раждавица е честа и любима дестинация в велосипедните маршрути. Ще направим демонстрации по поддръжка и малки ремонти на велосипед, смяна и лепене на гума, правила за придвижване, оборудване”, разказа председателят на сдружението “Роден край” Борислав Крумов.
Карнавалът на пеперудите има за цел да покаже красотите на природата по нетрадиционен начин и да вдъхне живот на местите селца със затихващи функции.
RELATED ARTICLES

Most Popular