Monday, May 13, 2024
HomeНовиниСвятПревишаваш скоростта с 60 км/ч, оставаш без автомобил

Превишаваш скоростта с 60 км/ч, оставаш без автомобил

Австрия въвежда драконовски мерки срещу недисциплинираните водачи. Който шофира с повече от 60 км/ч над позволеното темпо в населено място, ще остава не само без книжка, но и без автомобил. Това ще стане възможно благодарение на законова поправка, която ще позволи на органите на реда да отнемат МПС-то на нарушителя веднага и на място.

Ако в западноевропейската държава ви спипат да се движите с 60 км/ч над ограничението в населено място (или с 70 км/ч при извънградско каране), униформените ще приберат автомобила ви за две седмици. През това време органите на реда ще проверяват дали водачът има и други подобни решения – и при наличие на такива колата ще бъде продадена на търг чрез наддаване, като 70 процента от продажната й цена ще отиде в специален фонд за пътна безопасност, а останалата част ще отиде в местната администрация. А МПС-тата на нарушителите, заловени с 80 км/ч над ограничението в града, ще бъдат конфискувани още при първото нарушение.

Подобна практика се прилага и в Швейцария: там водачите, превишили скоростта с 80 км/ч, също попадат под санкциите на закона и могат да останат без автомобил след съдебно решение. В Германия конфискуват МПС-тата на участниците в нерегламентирани състезания./ autobild.bg

 

RELATED ARTICLES

Most Popular