Sunday, May 19, 2024
HomeРегионДупницаПредседател на Областния съвет на БСП избират социалистите

Председател на Областния съвет на БСП избират социалистите

Д-р И. Ибришимов, Ст. Павлов, А. Анин и Б. Христов с най-много гласове в Дупница

Председател на Областния съвет на БСП-Кюстендил избират социалистите. В петък ще се проведе първото заседание на новия Областен съвет след проведената конференция на червените. До момента председател на областната структура бе дупничанинът Станислав Павлов. Лично той обаче ще номинира Бойко Клечков, който да го наследи на поста и да заеме новата ръководна длъжност на социалистите в област Кюстендил. Клечков е председател на общинската структура на червените в Кюстендил. Областният съвет на БСП заедно с Изпълнителното бюро на Столетницата имат определящо значение при подреждането на кандидатдепутатската листа в областта за предстоящите парламентарни избори. Първото място в листата ще утвърди лично председателят на БСП Корнелия Нинова, а следващите три мандата в Кюстендилски избирателен район ще бъдат определени от членовете на Областния съвет на БСП-Кюстендил. До 10 февруари социалистите от деветте общини в областта ще имат възможността да предлагат своите кандидати.

Известни са вече имената на номинираните в Дупница. Настоящият народен представител д-р Иван Ибришимов, председателят на областната структура и общински съветник Станислав Павлов, председателят на БСП-Дупница Александър Анин и общинският съветник Бойко Христов са получили 50 плюс 1 гласа от общия брой членове, участвали в гласуването. Сред номинираните попадат имената още на екскмета на Дупница Първан Дангов, председателя на младежката организация Габриела Златанчева, общинския съветник Ивайло Петров и др.

Листата на БСП в Кюстендилска област ще бъде подредена след 10 февруари след заседание на Областния съвет на БСП. Тя ще бъде утвърдена окончателно от Изпълнителното бюро на партията столетница.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular