Tuesday, May 21, 2024
HomeСпортПрезидентът на Марек с добри новини след мача в Радомир

Президентът на Марек с добри новини след мача в Радомир

Президентът на Марек Васил Василев определи като реален  резултата от мача – 0:0 срещу Струмска слава в Радомир.Както винаги, и този път Василев придружи футболистите от мъжкия тим при гостуването им.

„Двата отбора си разделихме по едно полувреме. През първата част на мача нападателите на домакините Васил Божинов, Борислав Николов и най-вече бързоногият Стивън Кирилов проведоха няколко бързи атаки, пробивайки отляво нашата защита. Веднъж и гредата ни помогна след удар на Борислав Николов. Това се случи обаче само през първото полувреме на мача. На почивката нашият старши треньор направи две смени, като в игра влязоха Даниел Гогов и Андон Гущеров на местата на Валери Йорданов и Раиф Мурадов. Нещата в нападението се промениха коренно. Николай Ганчев изскочи сам срещу вратаря на Струмска слава Драгомир Петков, но не успя да го преодолее. От фаул това стори  Даниел Гогов. С две думи – нещата на терена се диктуваха повече от нашите футболисти. Стана добър мач за нашите стандарти на Втора професионална лига. Важно е, че не изпускаме парата. Определям участието на мъжкия ни отбор през есенния дял от първенството като много успешно, постигайки 7 победи, 8 равенства и записвайки само 2 загуби. Вече 12 мача сме със сухи мрежи. Не може при тази финансова обезпеченост да не изкажем своята благодарност към треньорския щаб и футболистите, с които постигна всичко това нашия старши треньор Танчо Калпаков“, коментира Васил Василев.

Президентът на Марек съобщи, че е бил проведен разговор с новоизбрания кмет на Дупница Първан Дангов. „Той прояви разбиране и се надяваме нещата да се подобрят за в бъдеще, очаквайки по-добро финансиране. Продължаваме да търсим още спонсори. Получихме първия превод от варненската фирма, от която имаме уверение да превеждат по 3600 лева на месец  за срок от една година. Собственикът на фирма „Зора” Стефан Милушев осигури средства за всички гостувания до края на годината. Очакваме до няколко дни да стане официалното откриване и да заработи търговския обект в Дупница, част от веригата „Зора”. Г-н Милушев е заявил, че на всеки 100 лева оборот 5 лева ще бъдат за Марек. Дори беше готов да завиши премиите в един от последните мачове. Оптимист съм за бъдещето на клуба, включително и от финансова гледна точка“, каза още Василев.

„На 25 ноември ще домакинстваме в мач от 1-ви кръг от пролетния дял на първенството, след това ще гостуваме на Монтана и на 9 декември отново на „Бончук” ще домакинстваме на Бдин (Видин), с което приключват официалните срещи за 2023 година от първенството на Втора професионална лига. Изказвам своята благодарност на централния защитник Румен Сандев, който обеща да ни помогне до края на годината. Той свърши много добра работа в защитния вал и заедно с Александър Башлиев бяха пример за подражание за младите футболисти. Надяваме се и при новия разговор да получим ДА от страна на сърцатия футболист Румен Сандев, който ненапразно стана любимец на всички”, категоричен е Васил Василев.

Старши треньорът на Струмска слава Владимир Димитров дебютира отново като наставник на тима от Радомир срещу отбора на Марек.

„Изиграхме много силно първо полувреме, като Борислав Николов уцели напречната греда зад стража на Марек Константин Костадинов, но дали е преминала голлинията или не – не съм бил на мястото на асистент съдията, и не мога да кажа коя е истината. Имахме доста добри влизания по десния фланг, пробивайки защитата на Марек, но до отбелязване на гол не се стигна. През второто полувреме на два пъти имахме ситуации при мелета в наказателното поле на гостите, но вратаря им бе на висота. Чест прави на Мартин Костов, който игра със счупен нос на терена. С оглед създадените положения като цяло по време на мача от страна на двата отбора, можеше и да победим, и да загубим”, сподели Владимир Димитров.

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular