Tuesday, April 30, 2024
HomeРегионРадомирЗащитник на Струмска слава с лошо счупен нос

Защитник на Струмска слава с лошо счупен нос

Изкара целият мач с Марек без смяна

В дербито на 17-ти кръг на Втора лига, между Струмска слава (Радомир) и Марек (Дупница), завършило 0-0, се случи нещо, което рядко се вижда не само по родните терени, но и по света.

В 30-та минута на двубоя, защитникът на Славата Мартин Костов напредна с една отнета топка, нахлу в половината на дупничани, и водейки топката на скорост, неволно се сблъска с играча в червено Николай Ганчев, след което се озова на тревата с разбит нос и силно кръвотечение.

Само секунди трябваха на доктора на радомирци, да установи, че носа е счупен, и то не леко. Въпреки силната болка обаче, Костов не се подвоуми дори за миг, и реши да продължи мача, след като от медицинският щаб му сложиха тампони и почистиха от кръвта. На въпроса на старшията Владимир Димитров “дали ще може”, Мартин Костов отговори утвърдително, и се хвърли отново в защитният вал на отбора от Радомир.

И когато на почивката всички очакваха, да бъде извършена смяна, Мартин Костов излезе с отбора на терена, въпреки, че бе изтъпял наместване на носа, и поставяне на фиксиращи ленти. Така мъжкарски, Костов изкара цял час на терена, като нито за миг не подаде в играта.

Източник – Football24.bg

Само няколко минути след края на мача, замина за столичната Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Царица Йоанна – ИСУЛ”, където очаквано потвърдиха диагнозата, и насрочиха операция за сърцатият защитник, идният вторник, за да бъдат извадени раздробени костици и да бъде фиксирано счупването.

Желаем бързо възстановяване на Костов!

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular