Sunday, May 19, 2024
HomeРегионРазлогПрезидентът Румен Радев на неофициално посещение в село Добърско

Президентът Румен Радев на неофициално посещение в село Добърско

Президентът Румен Радев бе на неофициално посещение в село Добърско (Община Разлог). Неврокопският митрополит Серафим отслужи на място празнична литургия за храмовия празник на църквата “Сретение Господне”.

Визитата на държавния глава не е по покана на митрополита, или неговата канцелария, а е изцяло лично посещение, което не е свързано със заемания от Румен Радев висш държавен пост.Единственият храм в Неврокопска епархия, посветен на Сретение Господне, се намира в село Добърско и на 2 февруари отбеляза своя храмов празник.

По традиция Неврокопският митрополит Серафим оглавява празничното богослужение и светата Литургия. В съслужение с Негово Високопреосвещенство бяха архиерейският наместник на Разложка духовна околия – ик. Янко Русков, и свещеници от епархията.

От пресцентъра на Президентството информираха, че посещението не е официално, изцяло лично и не е част от визита на президента като държавен глава. Изричното му желание е било да не бъде оповестявано предварително. В разговор с канцеларията на Неврокопския митрополит Серафим, Румен Радев е проявил интерес кои църкви в района имат храмов празник, за да може да се черкува по повод днешния ден.

RELATED ARTICLES

Most Popular