Sunday, May 19, 2024
HomeТОППремиерът в Родопите: Приоритет в малките населени места остава подобряването на инфраструктурата

Премиерът в Родопите: Приоритет в малките населени места остава подобряването на инфраструктурата

„Днес имаме много хубава новина – Европейският съюз винаги намира правилните решения и с Великобритания ще има споразумение. Има договор и ще продължим да работим заедно“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на посещението си в новата компостираща инсталация за отпадъци в Барутин, община Доспат, изградена по Оперативната програма „Околна среда“ на стойност 9,654 млн. лева. Премиерът Борисов изтъкна, че постигнатото споразумение между ЕС и Великобритания е изключително важно, тъй като имаме хиляди български студенти и работещи наши сънародници там, а хиляди англичани притежават имоти в България и често им се налага да пътуват. „Истински поздравявам и Урсула фон дер Лайен, и Мишел Барние, нашият преговарящ от името на ЕС, както и Борис Джонсън, който направи необходимото да имаме споразумение. Това е един хубав ден за Европа като цяло“, подчерта министър-председателят Бойко Борисов.  „Родопите са основен приоритет на правителството наред с образованието и здравеопазването“, акцентира премиерът Борисов. Той изтъкна, че в малките населени места неизменен приоритет на държавата продължава да е подобряването на инфраструктурата.

Премиерът направи и инспекция на новия път край Абланица. Там той заяви: “Направеното остава, приказките на опонентите ни отминават”. По думите му навсякъде в Родопите се строи – пътища, детски градини, училища, пречиствателни станции, сепариращи инсталации. Целта е това прекрасно място в България да е чисто, за да може и туристите спокойно да почиват.
Днес е хубав празник. В сряда ще приемем решение за добавките към пенсиите и за януари. Докато има пандемия, така ще бъде“, каза още Борисов.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular