Sunday, May 19, 2024
HomeРегионДупницаПризнание! Диана Галева, Елка Пилева, Явор Виделов и Анелия Йорданова получиха приза...

Признание! Диана Галева, Елка Пилева, Явор Виделов и Анелия Йорданова получиха приза „Учител на годината” в Дупница

Отличията връчи кметът Методи Чимев

Диана Галева, Елка Пилева, Явор Виделов и Анелия Йорданова са новите носители на отличието на община Дупница „Учител на годината”.

Диана Галева получи приза в категория „Предучилищно образование”. Учителка е в ЦДГ „Зора”, със 17 г. професионален стаж.

Елка Пилева

Елка Пилева е отличена в категория „Начално образование”, начална учителка в ОУ „Евлоги Георгиев”.

Явор Виделов получи приза в категория „Основно образование”, преподавател по изобразително изкуство в СЕУ „Св. Паисий Хилендарски”, с 42 г. стаж по професията. „Няма нищо по-велико от книгата”, подчерта при награждаването си дългогодишният учител.

Анелия Йорданова взе наградата в категория „Средно образование”. От 19 години работи като учител в СЕУ „Св. Паисий Хилендарски”.

Явор Виделов

По традиция педагозите получиха наградите си на официална церемония на 24 май. Отличията им връчи кметът на общината Методи Чимев, който поздрави присъстващите с празника на писмеността и културата, благодари на учителите и творците и отправи благопожелания към тях.

Анелия Йорданова

„Вие сте пазители на човешкото в човека. Вие сте нашите водачи нагоре към звездите и навътре към нас самите. Сремежът да остави рисунка от въглен, да извади музика от листото на дървото, да създаде реч, а после и да остави писмен знак, да създава с ръцете си не само полезни сечива, но и предмети, с които да пресъздаде красотата и да изрази себе си, това е изправило човека. Стремежът да знае, да разбира и да споделя, това е накарало човека да гледа все по-високо, да върви все по-далеч, да търси и да намира, да бъде човек”, посочи Методи Чимев.

Наградените учители бяха поздравени и от формации от учебните заведения, в които работят. На сцената се изявиха малките танцьори от школа „Терпсихора” с ръководител Владко Евтимов,  децата от клуб „Фантастик данс”, ръководени от Димитър Георгиев, и вокалните групи на училищата „Евлоги Георгиев” и „Св. Паисий Хилендарски”, чиито ръководители са Силва Крумова и Екатерина Иванова.

Традиционно, преди официалната церемония, площад „Свобода” бе огласен от музикалните изпълнения на Общинския духов оркестър.

Юлияна КОЛЧАКОВА

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular