Sunday, May 19, 2024
HomeАктуално от днесПротест в Перник! Искат справедлива присъда за 18-годишния Васил Михайлов

Протест в Перник! Искат справедлива присъда за 18-годишния Васил Михайлов

Хората се страхуват, че синът на зам.-окръжния прокурор отново е на свобода 

Биячът живеел на хотел, след като посегнал и на баща си, коментира се в града 

Жителите на Перник подозират, че 18-годишният Васил Михайлов отново е на свобода. От прокуратурата вчера съобщиха, че синът на зам.-окръжния прокурор Бисер Михайлов е арестуван за втори път и е задържан за 72 часа, след като му бяха повдигнати oбвинения за причинена телесна повреда на мъж и за закана с убийство на жена в Перник. Както вече стана ясно, младият кикбоксьор преби 61-годишния бивш футболист на Миньор (Перник) Румен Андонов, който сега е президент на ФК Кракра 1919.

Тази сутрин пред сградата на общинската администрация в Перник се проведе протест, присъства и кметът Станислав Владимиров. Той обяви подкрепата си към съгражданите си и апелира Васил Михайлов да си получи заслуженото.

“Няма как реакцията ми да бъде друга, защото това, което видяхме в последните дни е несъвместимо с всяка една нормална държава и нормално общество. Тази агресия, граничеща със садизъм, няма как някой да прояви търпимост. Всички сме вперили поглед в съда. Институциите се задействаха и всички ще следим много внимателно какво ще се случи”, каза Станислав Владимиров. По случая градоначалникът е разговарял с главния прокурор Иван Гешев.

Перничани твърдят, че прокурорският син е пребивал системно техни съграждани, но от страх потърпевшите не подавали жалби.

Васил Михайлов

Съпругата на пострадалия Румен Андонов – Марияна Николова, съобщи шокираща версия за бияча – “Има информация, че снощи е бил забелязан из града и отново е на свобода. Дано не е вярно”, коментира тя.  “Васил Михайлов всеки път е казвал, че никой нищо не може да му направи. Знам, че живее в хотел, защото баща му го е изгонил. Преди време го е бил и са го изгонили от семейството”, разказа още Николова.

Тя сподели, че към момента 61-годишният Румен е изписан от “Пирогов” и е на домашно лечение. “Съпругът ми е вкъщи вече, след като му шинираха челюстта. Не може да говори, със силно главоболие, храни се със сламка”.

По думите на дъщерята на пребития треньор – Александра Андонова, прокурор Бисер Михайлов е съдействал за издаването за документ за невменяемост на сина си. “Потвърдиха ми информацията, че е сигурна, той се е хвалил, че няма какво да му се случи, щял да излезе като невменяем и да е на свобода”, каза тя.

“Първият сигнал, който е регистриран при нас, е от началото на май. В областната дирекция дойдоха момче и момиче, които бяха много притеснени. Те разказаха, че прокурорският син е нанесъл сериозен побой на момчето. Показаха и видеоматериал. Поводът е бил неразбирателство заради жена. Докладвахме на прокуратурата и беше образувано досъдебно производство. Установиха се още подобни случаи, като има и доказателства. Има и други потърпевши, но се страхуват да говорят”, обясни в ефира на NOVA старши комисар Павел Млеканов – директор на Областната дирекция МВР-Перник.

Въпреки нарастващата гласност на случаите, хората в Перник масово продължават да се страхуват. На протеста в центъра на града не присъства нито една жертва на Васил Михайлов. Дойдоха само съпругата и дъщеята на бития треньор, както и майка на един от потърпевшите.

“Въпросният младеж е нанесъл побой през 2018 г. на моя син. Пребили са го. Имаше фрактура на черепа, карали са го насила да яде салфетки и фасове. Гаврили са се. На следващия ден е отишъл в полицията и там са му казали, че на видеокамерата се вижда, че само се прегръщат. Нямало е никакво разследване”, разказа жената.

RELATED ARTICLES

Most Popular