Saturday, May 18, 2024
HomeРегионДупницаПърван Дангов: Представих се достойно в Червен брег

Първан Дангов: Представих се достойно в Червен брег

Като достойно определи представянето си на събранието с жителите на  Червен брег кметът Първан Дангов. Това стана ясно по време на пресконференция. Повод  за брифинга бе създаденото напрежение в дупнишкото село.

“Да, бил съм по-емоционален. Да, позволил съм си нещо да кажа, но аз се извиних 10 пъти. Нямаше кой да ме чуе и беше грозно да ми организират по този начин срещите. Но мисля, че се представих достойно. Не бях сам срещу всички”, заяви градоначалникът.

Бягайки от темата за реалните причини довели до това цяло село да настръхне, Дангов размаха поредица от документи  свързани със статута на Пенсионерския клуб в селото.

От показваните документи става ясно, че преместваемото съоръжение е придобито от Община Дупница в мандата на Атанас Янев за сумата от 11 900 лв. Покупко-продажбата е станала на база решение на Общинския съвет.  Оттогава въпросното преместваемо съоръжение се стопанисва от Община Дупница.

“Статутът му е на преместваемо съоръжение и за въпросния павилион Община Дупница няма договор с никого да го ползва. Общината плаща тока и Общината плаща на доскорошния отговорник  Красимир Гьошков 300 лв. по граждански договор .Всичко там е строено от Общината, а не от някой друг. Държа да го кажа, защото на срещата г-н Славчо Динкин говореше друго”, заяви Дангов.

И макар да се разбра какъв е статутът на Пенсионерския клуб,  градоначалникът не счете за необходимо да даде яснота по съществените въпроси, а именно: Кой провокира напрежението в селото? Получавал ли е среднощни заплашителни обаждания кметът на Червен брег? Ще се съобрази ли с искането на хората да работи с местния управник  Славчо Димкин?

И ако за дупнишкия кмет темата вече е приключена, то у червенобрежани  възмущението още не е стихнало. В събота там предстои още едно събрание, на което ще се бистри може ли и как ще продължат да работят двамата управници.

 

 

RELATED ARTICLES

3 COMMENTS

  1. Толкова злоба като при Дангов не е нормално.Тоя трябва да се лекува.

  2. Щом сам започнеш да си даваш оценка ,означава ,че има нещо сбърконо в теб.Бегом до д-р Иванова за преглед или при някой друг специалист.Трябва да си с ламаринени очила за да не си видиш грешките.А колко си нагъл Перо е друга тема.

  3. Щом се извинява многократно значи е винове пияницата.Кой кмет трезвен че звъвъни в 23,30 ч да заплашва друг кмет.Оставка.Даи на простия власт и му гледаи саира.

Comments are closed.

Most Popular