Saturday, May 18, 2024
HomeРегионДупницаПървите помощи за пострадали в Украйна постъпиха в Дупница

Първите помощи за пострадали в Украйна постъпиха в Дупница

Първите помощи за пострадали в Украйна постъпиха в пункта за дарения в Дупница. След обявяването на кампанията на 2 март са направени три дарения. Предоставени са малко дрехи – предимно детски анцузи и блузки, завивки и хигиенни материали.

„Има две дарения от медицински сестри и третото е от един мъж. Един мъж искаше да дари пари, но му дадохме банковата сметка, на която БЧК набира даренията за Украйна. Даренията, които постъпват, описваме в списък. След това ще ги поемат общината и БЧК. Разчитаме на това да се разгласи повече за кампанията, за да се отзоват повече хора”, казаха от пункта.

В съответствие с изискванията за изпращане на стоки и дарения с хуманитарен конвой се спазват насоките на СЗО и Международния червен кръст, според които всички дрехи, обувки, спално бельо, топки завивки и хигиенни материали трябва да бъдат нови – с етикет на производителя.
В Дупница приемният пункт за предоставяне на помощи за пострадалите в Украйна, което се организира от общината, се намира в старата поликлиника на ул. „Солун” 4, ет. 1, в кабинета на медиаторите. Дарения ще се приемат всеки работен ден от понеделник до петък от 9 до 17 часа. Събраните помощи ще се предават ежеседмично на БЧК. Телефонът за контакт с пункта е 0879 523 512.

Юлияна КОЛЧАКОВА

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

  1. Толкова нереднооо е всичко това ….. Дайте на Българските деца , които живеят в Беднотия , дайте по 40 лв на песионерите и на болните хораа , просто е изумително всичко това ! Изумителна е тъпотията , която лъха във въздуха

Comments are closed.

Most Popular