Friday, May 17, 2024
HomeНовиниБългарияРадев няма да бърза с първия мандат

Радев няма да бърза с първия мандат

Президентът Румен Радев обяви, че няма да бърза с връчването на първия мандат за съставяне на правителство.
“49-ото НС има нужда от време, за да се приемат най-важните закони и решения”, поясни той.
Държавният глава подчерта, че връчването на първия мандат за съставяне на кабинет е от важно значение, но много по-съществено е държавническото отношение на партиите към проблемите.

“Да, важно е времето на връчване на мандата, по-важно е тяхната зрялост и отговорност, която искам да проличи още тези дни. Внесеният от служебното правителство бюджет е тест за компетентността, политическата зрялост и държавническо отношение на всички партии с амбиция за власт”, настоя Радев.
Румен Радев добави, че е започнал консултациите с парламентарните групи веднага след конституирането на парламента, за да се изясни тяхната готовност за формиране на правителство, приемането на държавния бюджет и за законодателна дейност.
Според него политическата ситуация е достатъчно сложна и изисква внимателен подход, диалогичност и разум от всички отговорни фактори в нея, призова президентът. 49-ото Народно събрание не може да си позволи лукса да не приеме критично важни закони, дори и да няма правителство, подчерта още Румен Радев.

Снимка – БТА

RELATED ARTICLES

Most Popular