Saturday, May 18, 2024
HomeНовиниБългарияРадев ще обсъди на консултациите с партиите и кога да бъде връчен...

Радев ще обсъди на консултациите с партиите и кога да бъде връчен първият мандат

Президентът коментира и възникналото напрежение между чужденци в столицата

 

“Управляващите имаха девет месеца, в които беше ясно кога ще бъде датата, на която ще се подаде оставката. Девет месеца, в които разпределяха и власт, и ресурси, и “спояваха” вътре сглобката”.

Това каза пред журналисти президентът Румен Радев във връзка с преговорите между ГЕРБ-СДС и „Продължаваме промяната – Демократична България“ за съвместно бъдещо управление.

“Всякакви прояви на демонстрации на мускули, на внезапни изблици на опозиционност не се посрещат с одобрение от хората”, коментира държавният глава.

“Много хора вече спряха да се интересуват, защото безкрайни спорове, безкрайни препирни… Самите партии мълчат в момента за преговорите и мисля, че така е редно. Надявам се с консултациите от понеделник да имаме повече яснота. Правя консултациите и по въпроса кога да бъде връчен първият мандат. Първо ще говоря с партиите”, допълни президентът.

Във връзка с възникналото напрежение между чужденци в столицата,

Радев коментира: “Недопустимо е правителството да не може да гарантира сигурността на българските граждани в центъра на София. Какво да си представим за останалите места в страната? Това кара хората да се съмняват в приказките, че мигрантския натиск е овладян”, посочи президентът.

Радев гостува на село Горско Сливово, Ловешко, където участва в церемония по наименуването на улица на името на професор Михаел Бар-Зоар – световноизвестен израелски писател, историк и общественик. Събитието бе по случай Деня на спасяването на българските евреи и на отдаване на почит пред паметта на жертвите на Холокоста.

Тази година се навършват 81 години от акта на хуманизъм и толерантност на българския народ и държавни институции по времето на Втората световна война, довел до спасяването на близо 50 хиляди български евреи.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular