Sunday, May 19, 2024
HomeРегионБлагоевградРадост в Симитли! Топ пилотът Жулиян Георгиев отново на първо място по...

Радост в Симитли! Топ пилотът Жулиян Георгиев отново на първо място по мотокрос

Топ пилотът по мотокрос на община Симитли Жулиян Георгиев взе отново първо място в състезание по мотокрос.

Това е поредното състезание на Жулиян, в което достойно представи своя клуб и цялата община Симитли, след като на републиканско състезание в град Козар Белене, община Левски спечели златото в клас МХ 1 този уикенд.

„Качествата, които един човек е нужно да има за да достигне големи нива са най-вече желание, смелост и отдаденост към спорта, защото трябва да жертваш безброй много неща в името на спорта“, са думи на Георгиев, доказани на дело по време на надпреварата. Той самият се определя като един от най-добрите състезатели в страната. Почти никой не е по-добър от мен, категоричен е симитличанинът.

Освен Жулиян Георгиев, още един състезател от „Александър моторспорт“ представи община Симитли достойно. Това е Александър Тасев, който взе участие в един клас МХ 85. В първия манш той успя да стигне до второ място, но през втория манш малко не му достига и се класира на 5-то място.

Над 130 състезатели от България, Румъния, Гърция и Турция си оспорваха победите на мотополигон „Козар Белене“ по време на 2-ия кръг от Републиканския ни шампионат по мотокрос „Grandprix Левски“.

Снимки – Българска федерация по мотокрос

Пред многобройната публика и на отлично подготвеното трасе нашите доминираха в повечето класове, а колко беше оспорвана битката, показват и резултатите в крайното подреждане, като в някои класове 2-ят, 3-ят и 4-ят завършваха с равни точки. Победи в своите категории записаха Радостин Присадов, Николай Павлов, Георги Гинов, Дани Цанков, Хакан Халми, Жулиан Георгиев, Александър Ленев, Григор Царев, Кадир Масар и Веселин Маринов. За първи път купи получиха и състезателите в група Б на класовете МХ 1/МХ 2.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular