Saturday, May 18, 2024
HomeРегионСапарева баняРазрешение за ползване на дървесина от общинската гора искат от ОбС-Сапарева баня

Разрешение за ползване на дървесина от общинската гора искат от ОбС-Сапарева баня

Общинските съветници се събират на заседание в четвъртък

Общинските съветници в Сапарева баня се събират за редовното си заседание на 27 май, съобщават от ръководството на местния парламент. На сесията ще бъдат разгледани 6 докладни записки. С две от тях се иска разрешението на местния парламент за ползване на дървесина от общинската гора. Следващата докладна, отново свързана с общинската гора, е относно продажба на физически лица на дървесина.

Четвъртата докладна касае одобряване на Подробен устройствен план /ПУП/ – Парцеларен план /ПП/ за елемент на техническата инфраструктура извън границите на урбанизираната територия и учредяване право на прокарване и сервитут на елемент на техническата инфраструктура – външно ел. захранване – ниско напрежение на обект „Еднофамилни жилищни сгради“, находящи се в местността Над селото на Сапарева баня. Възложител на ПУП-а е „НГР БИЛД” ЕООД – София, с управител Николай Евгениев Георгиев.

С друга докладна се иска одобряване на задание и разрешаване изготвянето на проект за Подробен устройствен план /ПУП/ – План за застрояване /ПЗ/ за промяна предназначението на земеделска земя за неземеделски нужди в обхвата на неурегулиран поземлен имот в местността Горнио герен на Сапарева баня. Предложението е свързано с постъпило в общината заявление от Цвета Миланова Галенкова от София, която иска да строи жилище.

С оглед удължаването на срока на извънредната епидемична обстановка заседанието ще се проведе при спазване препоръките на здравните органи.

 

 

 

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular