Friday, May 17, 2024
HomeРегионДупницаРазузнавачът Бойко Клечков оглави листата на БСП за България в област Кюстендил

Разузнавачът Бойко Клечков оглави листата на БСП за България в област Кюстендил

Гласят Първан Дангов за второто място, прогнозират социалисти

Бойко Клечков оглави листата на „БСП за България” в предстоящия вот за 46-ото Народно събрание в област Кюстендил. Решението бе взето от Националния съвет на БСП, който определи водачите на листите в страната и номерата, под които ще се включат представителите на гражданската квота.

Бойко Клечков е председател на Областния съвет на БСП и общински съветник в Кюстендил. Той участва и в предишните избори, като заемаше второ място в тогавашната листа на „БСП за България” след водача Румен Георгиев.

На проведената общинска конференция на червените в Кюстендил Б. Клечков спечели най-много номинации и бе  единодушното предложение на местните социалисти за водач в Кюстендилска област.

Клечков е с принадлежност към бившите структури на Държавна сигурност. Той е бил щатен служител, разузнавач към ОУ на МВР-Кюстендил-ДС, сочи справка на Комисията за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към ДС и разузнавателните служби на Българската народна армия.

Националният съвет на „БСП за България” реши още, че позициите под номер 2 и номер 8 в листата на БСП за област Кюстендил ще бъдат за представители от гражданската квота или коалиционните партньори на БСП в настоящите избори.

 

Запознати с процесите, които текат в общинската организация на БСП в Дупница, не изключват възможността на второто място отново да бъде „спуснат” Първан Дангов. Подобна схема бе разиграна по време на предишните избори, когато въпреки липсата на подкрепа от проведеното гласуване Дангов зае последната осма позиция в изборната листа.

Предизборната кампания на БСП бе белязана от серия скандални обвинения от страна на Дангов, свързани с манипулиране на вота и нечестна политика на общинското ръководство. В края на април социалистите в Дупница снеха политическото си доверие към Първан Дангов и го изключиха от групата на БСП в Общинския съвет.

На 26 май Областният съвет на БСП-Кюстендил ще подреди общата листа за 10-и МИР-Кюстендил. Тя трябва да бъде утвърдена окончателно от Националния съвет на Столетницата.

Националният съвет на БСП също така утвърди професор Георги Михайлов като водач на листата в Благоевград. На предишните избори медикът също бе номер 1. Позицията си запазва и Стоян Мирчев, който отново повежда листата на социалистите в Перник.

 

 

 

 

 

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular