Sunday, May 19, 2024
HomeРегионБлагоевградРегионалният министър провери строежа на моста край с. Покровник

Регионалният министър провери строежа на моста край с. Покровник

Министърът на регионалното развитие арх. Иван Шишков провери изграждането на нов мост над р. Струма при с. Покровник на третокласния път Благоевград – Покровник, което започна през месец март, след повече от една година забавяне на процедурите. Съоръжението бе компрометирано след обилни валежи през месец декември 2021 г. и оттогава е затворено за преминаване на автомобили и пешеходци. Мостът ще осигури връзка на Покровник и прилежащите села с областния град Благоевград. Средствата за изграждането му са осигурени от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Временното изместване на комуникациите вече е направено. Гредите са готови. Върху тях ще бъде поставена плочата на новото съоръжение. Очаква се мостът да бъде завършен до края на годината.

В проверката се включиха също заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Шушков, областният управител на Благоевград Стоян Христов, председателят на Управителния съвет на Агенция “Пътна инфраструктура” инж. Венцислав Ангелов, инж. Десислава Паунова от УС на АПИ и представители на изпълнителите и строителния надзор.

RELATED ARTICLES

Most Popular