Sunday, May 19, 2024
HomeРегионРемонтират болницата в Самоков със средства по перо "Мерки за справяне с...

Ремонтират болницата в Самоков със средства по перо “Мерки за справяне с пандемията”

Община Самоков подписа споразумение за партньорство с Министерство на здравеопазването за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по процедура „Мерки за справяне с пандемията”.

Проектното предложение включва допустими за финансиране дейности по изпълнение на строително-монтажни работи. Предвидено е извършване на ремонт в Ковид – отделението на МБАЛ – Самоков, което включва подмяна на електрическата и ВиК инсталацията, както и ремонт на тоалетните – с подмяна на плочки, санитарен фаянс сифони, батерии, душ-батерии и др. Ще бъде поставена антибактериална настилка в помещенията на цялото отделение. Предвидено е извършване на ремонт на стени и тавани, както и поставяне на антибактериални бои върху тях. Ще бъдат поставени нови осветителни LED тела, като ще бъдат монтирани бактерицидни лампи.
В проекта се предвижда подмяна на асансьор в болницата, като ще бъде монтирана нова уредба. С отпуснатите средства по споразумението ще бъде изградена изцяло кислородната инсталация в отделението. Ремонтът, предвиден по проекта е на стойн ост 163 хил. лв., които се осигуряват от Министерство на здравеопазването. Предстои процедури за избор на изпълнители.
RELATED ARTICLES

Most Popular