Saturday, May 18, 2024
HomeРегионСапарева баняРемонтират клуба на инвалидите в Сапарева баня

Ремонтират клуба на инвалидите в Сапарева баня

Хора с увреждания от курортната община се помолиха за здраве в манастири край София

 

Ремонт на клуба на хората с увреждания стартира Община Сапарева баня.„В момента се извършва основен ремонт на нашия клуб. Обновяването се прави с помощта на кмета на общината Калин Гелев. Той е дясната ни ръка и помощник във всички наши начинания, за което му благодарим и му пожелаваме успехи.Подавали са ни ръка и хора, развили бизнес в града ни“, съобщи председателят на структурата Елена Динева.

Тя сподели за неповторимите мигове и впечатления, които са натрупали членовете на общинската организация по време на екскурзия до Кремиковския, Чепинския и Обрадовския  манастири – „Св. Георги Победоносец“, „Св. Три светители“ и „Св. вмчк Мина“ край столицата. Страдащитеот двигателни и други здравословни проблеми имаха възможността да се помолят на Бога, да запалят свещички и да почетат Иисус Христос.

„За поредна година спазихме традицията си да отбелязваме големия празник Кръстовден с екскурзия до свети места. 50 души с редовно платен членски внос поехме към манастирите „Св. Георги“ над Кремиковци и „Св. Три светители“ и „Св. Мина“. Василка Копанарска имаше рожден ден и ни почерпи в Кремиковския манастир“, разказа Елена Динева.

Председател на структурата, която е единствената общинска организация на хора с увреждания в Югозападна България,  оползотвори пътуването и за попълване състава на организацията към Съюза на инвалидите в България, като записа още 13 човека. Така членство имат 74 души.

„Доволна и горда съм за това, че за 18 г. успяхме да привлечем 359 души. Това се случи с помощта на отговорниците по селата – Вергиния Грахльова в Сапарево, Гюнка Ракова в Овчарци и ДобренкаДжерманска в Ресилово. Имали сме и по 80 души, някои от които вече не са сред живите. Те са присъствали на всички мероприятия – екскурзии, банкети, други сбирки, които организираме, за да разнообразим живота им. Нашите хора често ми казват: „Възхищаваме се и благодарим, че някой се сети и за нас“, коментира председателката.

Юлияна КОЛЧАКОВА

RELATED ARTICLES

Most Popular