Saturday, May 18, 2024
HomeРегионСамоковРемонтират светофарите на 3 кръстовища в Самоков

Ремонтират светофарите на 3 кръстовища в Самоков

Ремонт на светофарите на три от основните кръстовища предстои в Самоков. Общината търси изпълнител на предстоящите дейности. Обществената поръчка е за проектиране и изграждане на светофарни уредби на кръстовищата на улиците„Македония“ и „Преспа“, „Македония“ и „Искър“ и „Искър“ и „Баба Фота“. Избраният изпълнител ще трябва даизготви работен проект, да извърши строително-монтажните работи и да  упражнява авторски надзор по време на строителството.

Основната цел на поръчката е постигане на ефективно управление на трафика в град Самоков, което ще допринесе за намаляване на задръстванията и транспортните закъснения, както и за по-навременно реагиране при възникване на пътни транспортни произшествия, посочва се в документацията. Предвижда се цялостна подмяна на светофарните уредби, светофарните стълбове, кабелна мрежа и маркировката на трите кръстовища. Предвидено е и въвеждане на местно гъвкаво управление с цел подобряването на трафик обстановката в града. За целта следва да бъдат използвани видеодетектори, наблюдаващи движението в основните направления. Светофарният контролер ще удължава времето на зелен светофар в случай на по-голяма натовареност в определено направление.   Между кръстовищата, на които ще се въвежда местно гъвкаво управление, следва да се реализира статична зелена вълна, с предварително зададени времеви отмествания между отделните кръстовища. Доставеното техническо оборудване следва да бъде енергийно ефективно и отворено за бъдещо надграждане под формата на бъдещо включване към система за управление, включване на нови периферни устройства, трафик детектори за отчитане на трафика, въвеждането на система за осигуряване на приоритет на превозните средства със специално предназначение и др. Изпълнителят трябва да предостави възможност за наблюдение и управление на трафика чрез система за управление за период от време минимум 1 година. Комуникационната свързаност ще се реализира подством 3G/4G и е ангажимент на общината.

Поръчката е на стойност 287 291,46 лв. (без ДДС), а крайният срок за подаване на оферти или заявления за участие – 8 август.

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular