Sunday, May 19, 2024
HomeРегионПерникРеспект! Четирима дарители закупиха линейка за МБАЛ „Рахила Ангелова“ в Перник

Респект! Четирима дарители закупиха линейка за МБАЛ „Рахила Ангелова“ в Перник

Благодарение на щедростта на дарители МБАЛ „Рахила Ангелова“ в Перник получи така необходимата линейка. Това съобщи директорът на лечебното заведение д-р Анатоли Митов.
Пламен Бонев, Давид Бонев, Васил Альошин и Александър Александров са четиримата бизнесмени, закупили специализирания автомобил. Дарителите, които стоят зад фирмата BoneX, поемат ангажимента до дни да бъде осигурено и необходимото оборудване за него.
Така най-голямата болница в Пернишка област ще може да поеме глътка въздух в епидемиологичната обстановка.
„Ние сме компания, която се състои от млади хора. Всичките до един сме филантропи и това не е единственото дарение, което сме правили. Искаме да изпълним гражданския си дълг и смятаме, че това е начинът“, коментираха от фирмата за „Вяра“.
Младите бизнесмени оказват съдействие на МБАЛ-Перник още при първата ковид вълна, когато купуват апарат за обдишване с кислород. Те помагат и на болни хора, както и такива в неравностойно положение.
Припомняме, че МБАЛ „Рахила Ангелова” обяви дарителска кампания за закупуване на линейка. Причината е, че единственото возило, с което се транспортират пациенти, е в лошо техническо състояние и крие рискове. Линейката, с която в момента се обслужват пациенти, се използва почти ежедневно повече от 20 години и е много амортизирана, обясниха от лечебницата.
Към момента по обявената дарителска сметка има около 4000 лева, събрани от 15 човека. Тези средства ще бъдат използвани за закупуване на допълнително оборудване и екстри за линейката. А как точно ще се изразходват, всеки дарител ще може да проследи на сайта на пернишката МБАЛ.
„С новата придобивка ще разполагаме с два специализирани автомобила, с които ще може спокойно да обслужваме нуждите на пациенти, които се нуждаят от транспорт до други лечебни заведения“, коментира управителят д-р Митов. Той изказа благодарност на всички дарители, протегнали ръка в този изключително тежък момент.

Светлана ВИДИНСКА

 

RELATED ARTICLES

Most Popular