Saturday, May 18, 2024
HomeРегионДупницаРетро игри дари дупничанин на читалището в Слатино

Ретро игри дари дупничанин на читалището в Слатино

Настолни игри от времето на соца дари дупничанин на читалище  „Просвета 1920” в бобошевското село Слатино. Това съобщи Биляна Димитрова от екипа на културната институция.

Дарението на Венцислав Чорбаджийски, който от дълги години е жител на селото, съдържа любими ретро игри като „Не се сърди, човече”, „Морска битка”, мозайка-гоблен „Рали”, строители, конструктори и др. „Намерих ги в един кашон вкъщи. Събирали са прах с години и реших, че не трябва повече. Нека днешните деца да видят с какво сме си играли през 80-те”, разказа Чорбаджийски. Той допълни, че неговата любима игра е била мозайката, защото при нея може да се импровизира.

Въпреки ерата на мобилните телефони и таблетите в последните години се наблюдава изключително засилен интерес към игрите от близкото минало, игрите от нашето детство. „Надали има човек, който не потръпва от умиление и с голяма доза носталгия не си спомня за времето, прекарано в безгрижни игри”, коментираха слатинчани, които посрещнаха с радост новата придобивка.

От читалище „Просвета 1920” се похвалиха и с още едно дарение  – детски книги от библиотеката на Аксиния Китина. Сред заглавията са световни класики като „Дейвид Копърфийлд”, „Доктор Охболи”, „Малкият Мук” и др.

RELATED ARTICLES

Most Popular